"Like every serial killer already knew: eventually fantasizing just doesn't do it for you anymore."


Igår fick jag i uppdrag att hyra en film. Lotten föll på Kick Ass, eftersom alla som sett den säger att den är jätte bra. Dessutom har den fått väldigt bra kritik i tdningarna också.

Drar handlingen lite snabbt:
Huvudpersonen heter Dave. Han är en riktig nörd som plötsligt en dag bestämmer sig för att bli superhjälte. Han har inga superkrafter, är inte speciellt smidig och iklädd en kostym som han köpt för $100 på nätet beger han sig ut för att bekämpa brott.

Han ramlar rakt in i en misshandel och medan en kille står och filmar allting med sin mobilkamera så lyckas Dave på något konstigt sätt att hindra misshandeln och filmen på honom läggs upp på youtube, och blir det mest sedda på hela nätet..





Jag tyckte filmen var ganska seg i början (även om jag skrattade i öppningsscenen. Svart humor, oh yeah) men när den väl kom igång så gick allt undan. Jag fattade ganska fort att detta var en film som inte var som jag trodde att den skulle vara. Den var sjukt mycket mer våldsam än vad jag först trodde att den skulle vara. Den var faktiskt rolig. Med rapp dialog och sjukt bra skådespelare.

Chloe Moretz som spelar den elva åriga Hit girl blev ju snabbt en favorit, och scenen där Nicholas Cage, som spelar hennes pappa, skjuter henne för att testa en skottsäker väst på henne är ju bara för skön!

Jag ångrar verkligen att jag inte såg denna filmen på bio.


[Stu barges into Frank's office and Frank almost shoots him]
Huge Goon: Whoa! It's only me boss. Everything's under control.
[slowly creeps over to the bazooka while Frank & Chris stare at him]
Chris D'Amico: Under control? You're grabbing a fucking bazooka, you dumbass!
Huge Goon: [looks at Frank] Sir?
Frank D'Amico: Do it.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Åh gud, såg den filmen i onsdags och var helt beredd på en såndär lite töntigt gullig film om några misslyckade hjältar. Eh.



Så sjukt glatt överraskad! Älskar när D'Amico säger "That's one wierd sounding bazooka" hahaha... Dog...

2010-11-08 @ 12:24:41
URL: http://sofiaenarsson.blogg.se/
Postat av: Kristine

Älskar den här filmen, och speciellt att den är ju inte alls det man tror den ska vara. Och de har med såna små töntiga saker som man aldrig ser riktiga hjältar göra, som när Nic målar svart färg runt ögonen. Batman bara är svart i samma stund som han tar på masken ju.

2010-11-08 @ 14:04:15
URL: http://namelessragdoll.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0