Why don't you take, another little piece of my heart?




Johnny Depp och Keith Richards

London 15/9 2010


Kärlek i filmform





jag ramlar kär i dom som inte ens vet vem jag är

Jag vill byta efternamn. Mitt efternamn är så vanligt, och jag är ingen vanlig människa. Det passar mig inte alls. Jag har ogillat det väldigt länge nu, men samtidigt är det ju något som verkligen föknippar mig med min familj. Dock heter ju mamma och pappa olika i efternamn, så varför kan inte jag också kunna göra det?

Jag har länge funderat på att byta ut, och lägga till ett mellannamn. Men det har aldrig blivit av. Tror jag ska ta tag i det snart och verkligen göra det, så jag slipper få ångest varje gång jag kollar på mitt körkort eller på 'viktiga' brev som ramlar ner i brevlådan.

Anyhow, mötet igår gick bra och det kändes bra. Jag vet att jag kommer få ihop något bra och jag har redan en ganska klar bild i huvudet på hur jag ska göra hemsidan, vilket är skönt.

Det var inte helt okej att temperaturen var nära nollan i morse när vi åkte till jobbet och det låg frost på marken.
vart sjutton tog september vägen?


always be my thunder


Jag ser inte glad ut på bilden, men det är jag. Eller ja, glad är ett starkt ord. Trött är nog ett ord som passar bättre in på mig just nu. Det har varit en bra dag idag. Natt

Ny design - Pokerfacegaga


Som vanligt så är det bara att klicka på bilden för att komma till bloggen.

Sept. 29, 2010

Om en stund så ska jag iväg på ett möte. Ska kanske göra en hemsida åt en hobbybutik i närheten. Är lite nervös inför mötet, men jag kan det dom vill ha, så det borde inte bli några problem. Denna dagen har varit seg, jag vet inte ens var det är för veckodag, haha.

(Psst.. det är Onsdag idag.)

“Our greatest glory consists not in never falling, but in rising every time we fall.” – Oliver Goldsmith






spring nicht

Var så sjukt trött på min design att jag ville förändra den. Denna blev ju inte mycket bättre. Måste göra en ny snart. Nu ska jag lägga mig. Ska upp tidigt imorrn och brottas med datorer och skrivare på jobbet. Yay.

they taking me to parts of my mind that no one can find





they telling me it's beautiful, I believe them but will I ever now
The world behind my wall The sun will shine like never before
one day I will be ready to go, see the world behind my wall

L'uomo Vogue Photoshoot Backstage

jag dör. ska jag köpa den här tidningen? Ja. Har jag kollat på detta klippet om och om igen den senaste kvarten? Ja. Så jävla heta tvillingar. Omfg.

Vad hemsk jag är ibland.

Jag skrattar, alltså verkligen  s k r a t t a r  när folk berättar om hur dom slår sig på radion. Jag hör ju till den sortens människor som kan börja skratta när folk har som mest ont. Om jag inte hinner tänka efter innan så börjar jag alltid skratta när någon slår sig eller skadar sig. Innan jag inser att (om) personen har ont. Jag kan liksom inte hjälpa det. Ibland kan det faktiskt vara ganska jobbigt.

Men ja, när någon berättar på radion så är det ju så klart helt okej. Dock känns det lite fånigt att sitta och chippa (stavas det så?) efter luft när man är på kontoret. Att förklara det roliga i det är inte heller alltid så lätt.



I need you to understand—you are my North star. My touchstone. The origin from which I run.
Ultimately, I am always journeying back to you.

A foolish barber and his wife. She was his reason and his life.

Bill som Sweeney. Något jag har haft i hjärnan väldigt, väldigt länge.
Bilden bör ses i dess orginalstorlek. Den kommer ni till om ni klickar på bilden.


Orginalbilder:


The bird is here and we are off to wherever those wings take us

Igår började jag på en ny fotomanipulation. Jag hoppas verkligen att jag blir klar med den idag. Jag har inte kollat på den sedan igår, så jag vet inte om jag fortfarande gillar den lika mycket som när jag stängde av datorn. Jag har sovit, och lugnat ner mig lite sen igår, men jag håller tummarna. En liten ledtråd kan ni få. Eller nej, det får ni förresten inte alls det. Då känner jag bara pressen krypa upp längs med byxbenet, und det gillas inte.

När jag kommer hem ska jag se till att få saker gjorda som jag inte gjort ännu. Designjobb. Jag ska också boka in en liten tripp till Helsingborg. Awesome.

Är det bara jag eller känns hela världen väldigt off just nu?

Don't try to fix me, i'm not broken


Evanescence – Hello



“Courage is like a muscle. We strengthen it with use.” – Ruth Gordon

Okej. Jag är irriterad. Fortfarande. Vissa personer är så dumma i huvudet så jag kan inte ens prata om det. SUCK. Oh, min mobil har pajat. Den har fått en fuktskada och jag kan inte skriva sms eller gå in i menyer. Underbart. Så, det blir en ny telefon idag. Great. Pappa fölljer också med, för vi ska kolla på en till honom också. De tar alltid med mig när dom ska köpa nya elektronikgrejer. Fun, fun. Lyckades dock jävligt bra med min sminkning igår, berodde nog mest på att jag hade ganska ont om tid. Träffade också på en kille som kände basisten i Crashdïet.

1-0 till mig.

I give you something to live for. Grab you, have you 'til you're sore.

ap sen. så här ser jag ut nu. Nu måste jag springa till tåget. Haj.

Skit också.

Jag har köpt ett par skor. De ni ser på bilden ovan, fast i svart, ofc. Sjukt snygga och sjukt bekväma (och ganska dyra, därav rubriken)! Det var verkligen love at first sight. Har precis impregnerat dom, och dom ska klä mina fötter ikväll när jag ska hem till en vän som har fyllt år. Just nu går Joan Jett & The Blackhearts – Up Your Alley skivan hett på spotify. Jag ska snart hoppa in i duschen och göra mig i ordning. Men först ska jag pussa på min lilla pälskling.

We are totally happiii


Denna får mig alltid att le. Jag skrattar så mycket åt Tom. Han är så jävla packad :D :D
En bra start på dagen efter en hemsk natt, med lite sömn och mycket äckliga drömmar.

London inbokad!

I November åker storebror och jag ner till London för att bo hos lillebror i sex dagar. Så skönt!

Ny design - Louise


Louise har fått en ny design, klicka på bilden för att besöka hennes blogg!

HP trailer

Idag släpptes den nya Harryp Potter trailern. Jag är dålig som inte läst den sista boken, även om jag läst den sista sidan (ja, det är en sjukdom). Jag har inga större förväntningar då mitt hjärta brast i samma stund som jag läste orden sirius och död i samma mening. Kommer aldrig att förlåta J.K för att hon dödade Sirius.

Den sjätte filmen var i mitt tycke jätte dålig. Seg, seg, seg. Men så har jag inte läst hela boken heller, kanske skulle jag gillat den bättre då?

Jag börjar på riktigt fundera över min filmsmak. Det är sällan jag ser bra filmer längre, och det gör lite ont i mig. Den senaste filmen jag såg, som jag aldrig sett tidigare, och som jag ville se om direkt efter att jag sett den var Old country for old men, som jag såg för några veckor sedan.

Men jag kommer så klart se filmen på bio. Den är tydligen uppdelad i två filmer också, vilket jag inte hade en aning om. Så insatt är jag.



I am like Tinkerbell, Finn. I need applause to live!


Favorit i repris <3


My, what a brilliant nose you have. The better to light my way! You're the head of the team, Zero!

Det är fredag idag. Och det var endast därför jag klev upp ur sängen i morse. Plus att det finns några tusen extra på kontot just denna dag. Det gör mig glad. Måste hålla i pengarna nu bara och inte handla upp allting första veckan. Anyhow. God morgon!

nämnde jag att det är f r e d a g idag?

don't waste your time on me you're already the voice inside my head


Been livin' on the road about a year and a half
If we go another mile we're gonna kick each other's ass
Someone's gonna quit or someone's gonna die
And we don't give a shit because we're busy getting' high
Another lawsuit and another arrest
Wouldn't change a thing because we love it to death

bye bye blackbird



mums!

Go insane and out of your mind.

Två personer som jag tycker är riktigt häftiga. Två personer som jag hittade av en slump för ungefär 1,5 år sedan. De två personerna heter Rachel Lynch och Kate Pe. Klicka på respektive namn för att komma till respektive blogg.

Rachel Lynch (finns också på: lookbook)





Kate Pe. (lookbook)





Google generationen

Google är nog min bästa vän. Jag älskar google och kan tänka mig att gifta mig med google. Det har räddat mig så himla många gånger, och utan google hade jag nog inte ens börjat med Photoshop, Illustrator eller att bygga hemsidor och bloggar.

Många frågar mig väldigt (tycker jag) enkla frågor, som går mycket snabbare att få svar på om man googlar dom, eller helt enkelt letar efter ett forum. För tro mig, det mesta du frågar har någon annan redan frågat och fått hjälp med att lösa.

För det är så jag har lärt mig allting jag kan. Jag är självlärd, helt och hållet. Jag har tillbringat x antal timmar framför google och i olika forum och letat fram (ibland i flera timmar i sträck) efter något jag vill ha svar på. Letar man tillräckligt länge så hittar man det till slut.

Jag kämpar med att lära mig wordpress, och jag vet att jag gör det mycket svårare för mig själv än vad jag egentligen behöver. Men, då känner man sig så sjukt mycket duktigare när man suttit och svärt över något i flera timmar/dagar och sedan löser det på egen hand.

Vad gjorde man innan google?

Ford Mustang





Bilen i mitt liv.
SÅ JÄVLA SNYGGA!

God natt.


Lär drömma gott i natt i alla fall.





Happy birthday!

Joan Jett blir 52 idag. Grattis snygging!

GOD MORGON!!


Let's celebrate the drama

Var ju i Göteborg med min kusin igår. Hittade en läskigt snygg väska för 40kr på myrornas. Ibland fyndar man riktigt mycket där, ibland ingenting. Denna väskan hängde högst upp, på den våningen jag var nära på att strunta i om inte Elin dragit med mig upp. Och där hängde den, min fina stora svarta väska med trasig dragkedja. Spela roll.

Vi var bland annat på en föreläsning med Joacim Cans ifrån Hammerfall. Väldigt inspirerande och peppande. Måste säga att han är så jävla häftig. Det spratt verkligen i hela kroppen när jag satt i det rummet och jag ville inget annat än åka härifrån - nu. Jag kunde verkligen inte sluta le mot honom varje gång han såg på mig, för jag kände mig så jävla peppad.


Jag bokade även in en gratis rådgivning om två veckor. Och det är ju alltid ett steg i rätt riktning, eller hur?

När vi skulle hem så var tåget försenat (oväntat - SJ) vilket resulterade i att vi missade vårt tågbyte i Herrljunga med fem ynka minuter. Fick där vänta på en buss i 45 minuter, som tog oss hem igen. Vi kom hem 1,5h senare än väntat, men vi kom hem i alla fall och slapp vänta i skövde i stället, vilket skulle resultera i att vi skulle kommit ytterligare en timme senare. Tur i oturen.

Nu gäller det bara för mig att fortsätta tränga ut alla tankarna som försöker tränga sig in i mitt huvud. Detta är något som jag vill göra, och SKA göra. Det kostar en massa pengar, och ses som onödigt och slöseri med tid av många, men just nu så struntar jag i det. Möjligheten ges, och jag tänker ta den.

"Jag tror inte på ödet. Jag tror på tillfällen. Ett tillfälle dyker upp, och man tar det"


På fredag bokar vi resan till London!

1 juli 2011

spelar Iron Maiden på Ullevi. Biljetter släpps den 20 september.

The tourist trailer



Hm. Vad tycker ni? Själv tycker jag den verkar ganska.. tråkig. Känns som att man har sett trailern tusen gånger förut. Men jag vill ändå se den. Varför då?

Två ord: Johnny Depp.

saknar

solbrända kroppar och att dansa loss till bra/mindre bra musik tillsammans med tusentals andra. sjunga med i texter man egentligen inte kan. träffa människor som man kan skratta åt och med. Jag saknar redan sommaren 2010.

Skabb.

Sovit illa, sjukt illa. Vaknade ofta och trodde att jag försovit mig. Huvudet är riktigt tungt just nu. Men imorrn ska jag och min kusin ner till göteborg och gå på mässa. Ska på seminarie och lite sånt där. Ska bli skönt att komma iväg även om det bara är för en dag.

look at the stars, look how they shine for you

"At the center of your being, you have the answer; you know who you are and what you want." - Lao Tzu





nothing I’m not made me everything I am


Aerosmith – Can't Stop Messin' - Full Version




your face arrives again


...

fick precis ett sms ifrån pappa som är på väg hem ifrån Budapest.
Vi har övernattat i Dresden. Just passerat Berlin.

Det stack verkligen till i hjärtat när jag läste de namnen. Dresden och Berlin är två är världens finaste städer och jag älskar båda två så sjukt mycket. Berlin snäppet mer, men ändå.
Jag vill tillbaka!



Just keep me where the light is


“It’s not selling millions of albums that make me happy. I am an artist. Not a businessman. If I had to choose between all the gold in the world and the fans, I wouldn’t hesitate to point to the fans. For me, what makes me feel alive is the stage. And success doesn’t change anything. My debt to the fans who support the team is immeasurable. I can’t betray them.”


-- Bill Kaulitz


I remember you

Jag är sjuk. Jag var tvungen att åka hem ifrån jobbet igår för jag kunde inte koncentrera mig. Åkte hem till mormor och åt, för jag hade lovat att jag skulle kolla förbi. Hon berättade lite om sin barndom, och jag måste verkligen säga att hon är fruktansvärt stark, min mormor. Hon är en av de starkaste och imponerande människorna jag vet. Vi är sjukt bortskämda idag jämfört med då, och jag fick så himla dåligt samvete.

Nu började Humanoid spelas. Live versionen. Jag älskar den, älskar, älskar, älskar den.

Jag hatar att vara sjuk, jag blir så fruktansvärt rastlös, men samtidigt orkar jag inte göra någonting. Jag har ont i huvudet, så jag kan inte spela gitarr eller piano, jag kan inte heller sitta för länge framför datorn. Så nu blir det helt enkelt att ge sig ut på uppdraget köpa kattmat.

Nationalteatern – Bängen trålar

with every single beat of my heart

Joakim Thåström.


”Folk bits / ibland mer eller mindre / när man e full går det bra / men på morronen när man vaknar / blir det värre för varje dag / då bits deras blickar ännu mer än igår / folk bits”, sjöng han redan som 22-åring.

Allvaret fanns där tidigt. Musiken med.

Jag tror seriöst att Ebba Grön räddade livet på mig. Jag vet inte vad det skulle ha varit annars, det hade varit svårt att hitta något annat än musiken att hänga upp tillvaron på. Jag var i sena tonåren en människa med en otrolig svartsyn, den har jag som tur är kommit över, säger han idag.

/.../

Är inspiration något ömtåligt för dig?

– Det är vånda. För att det är ju inte så att man trycker på en knapp och sedan så kommer den. Den ska värkas fram. Och det är samma värk varenda gång. Det är samma tvivel.

/.../

”Skebokvarnsv. 209” kändes som om du öppnat en ny dörr. Ett annat uttryck.

– Jag upplevde det inte så själv direkt. När man är mitt inne i det så tänker man inte speciellt mycket på det. Jag kände bara att jag var trött på att vara diffus och ville kommunicera rakare helt enkelt. Lämna luddigheten bakom mig. Jag tröttnade på att kanske ibland inte veta vad jag själv menade. Jag bestämde mig för att gå vidare. Så är det, man tröttnar på det man gör. Men det var också i kombination med att jag bara vill stå och sjunga, förlita mig på min egen röst. Och jag höll som sagt på med akustiska grejer redan tidigare. Båda sidorna har funnits väldigt länge för mig. Jag skulle kunna ha sjungit ”Visa vid midsommartid” ur minnet också under Peace, Love and Pitbulls-tiden.

Vad var det som påverkade Skebokvarnsalbumet mest?

– Att jag flyttade hem. Jag hade ju varit borta i nästan tretton år. Dessutom har jag uppnått den åldern nu att man har en historia som helt enkelt överfaller en då och då. Det som jag hållit stången ganska länge, hållit borta och kanske inte tyckt varit så intressant att jag tillät mig att bejaka det. Och jag hade köpt en nylonsträngad gitarr och ett digitalpiano också, det blir annorlunda låtar. Jag lyssnade på andra grejer och fick mer tid och bodde med min dotter. Jag märkte det inte då, men nu kan jag förstå att mitt liv förändrades ganska mycket.

Du blickade också bakåt för första gången som låtskrivare.

– ”Skebokvarnsvägen” var egentligen inte menad som en platta som skulle prata om min uppväxt eller någonting sådant. Det bara råkade hamna där. Flödet blev som det blev, många saker sammanföll. Det är oundvikligt att man hamnar i något slags brytpunkt när man har så mycket historia att bära på. Den blir överväldigande. Samtidigt blir ens framtid kortare och kortare och ens liv i regel mindre intensivt. Man får barn, man får rutiner. Det blir mer tid att tänka på sådant, kanske. Ett annat fokus.

 

 

Du skriver väldigt ogarderat om din uppväxt.

– ”Främling överallt” var otroligt svår. Den hade legat jättelänge och bara väntat på att komma ut. Jag ringde min brorsa och sa: ”Nu har jag skrivit en låt om farsan.”
”Ja, jag har faktiskt undrat varför du har dröjt så länge”, svarade han. Och det var ju konstigt att den inte kommit tidigare. Den låten förändrade situationen ganska mycket, det var någonting som man inte riktigt kunnat tala om i min familj. Det var väldigt befriande. Jag lirar den jämt live.

”The Haters”, som handlar om Ebba Grön, är skriven som ett slags biografi.

– Mm, det är något slags hyllning till någonting fantastiskt man har fått uppleva. Det här med ”den tysta tiden” i texten kommer från Bowies låt ”Sons of the Silent Age”. Det var verkligen den tysta tiden när jag växte upp, en sådan miljö. Jag kunde läsa in mig själv så jäkla mycket i det uttrycket och han sjunger om ”sons of the silent age /stand on platforms”. Jag har stått på perronger och väntat på tunnelbanan under en lång tid av mitt liv. Därifrån kommer den raden … jävlar, vad jag snor (skratt). Men det är ju inte en stöld att bli inspirerad, eller hur? Jag försöker verkligen undvika att sno.

/.../

Du har bott utomlands i långa perioder, i både Amsterdam och Köpenhamn. Vad var bäst med att lämna Sverige?

– Det kunde ha varit vilka städer som helst i Europa. Det var bara otroligt skönt att få ett annat perspektiv. Känna att världen är stor, i stället för något slags uppväxt i en ganska trist förort och ha haft det som utgångspunkt i tillvaron och sedan bli en innerstadsstockholmare – tro att man går omkring i världens medelpunkt fram tills man fyller 27 och sedan inse att det kanske inte är så. Och det var skönt att inte vara igenkänd. Att på något sätt återerövra sin vardag. Jag gillar inte att gå omkring och bli betittad, men det där har blivit bättre med åren. Förr hade jag extrema hjärnspöken, det började redan under åren med Ebba. Det var hemskt. Det var förföljelsemani.

/.../

Varför talar du så sällan om din musik? Du har inte gjort intervjuer på många år.

– Varför ska jag göra det? Jag behöver inte göra sådant, det är inget skivbolag som bestämmer över mig. Jag kom till en punkt där jag kände att jag stått i samma pose framför kameror sedan -86, och då kändes den lite cool fortfarande, men jag stod kvar i den tio år senare. Jag har poserat klart. Och vill folk lyssna på mina låtar och min röst så tror jag faktiskt att de gör det ändå. Det fanns en tid då jag behandlades som en människa som satt inne med sanningar: ”Här kommer han och han har lirat i Ebba Grön och skrivit kvasipolitiska texter i Imperiet”. Jag fick frågor om … världssvälten och kände bara: ”Hur kan ni fråga mig det? Är ni galna? Jag är bara en jävla lodare från Högdalen. Jag är ingenting jämfört med någon annan.”

Tystnad.

– Och jag vill inte göra kokböcker heller (skratt). Min skulle dessutom rymmas på ett A4.

/.../

 

"DN:s Georg Cederskog har som enda journalist på över sex år intervjuat låtskrivaren och sångaren Joakim Thåström. Intervjun medföljer nya samlingsskivan "Be-bop-a-lula hela jävla dan", som fick en 4 i betyg av DN:s recensent. Läs intervjun i sin helhet här."
DN 26/11 - 2009


Det känns att hösten är på väg


Jag känner det i kroppen, jag känner det i huvudet och jag känner det i luften. Luften är renare och fuktigare. Naturen är bäst på sensommaren/hösten. Alla färger gör mig alldeles varm även om det blåser kalla nordanvindar. Men - kroppen stänger in sig i sig själv för att skydda mig mot hjärnan som försöker spela mig en massa tokiga spratt. Det blir mycket gitarr, drömmande, skrivande och stillasittande bakom en dataskärm, med hög musik för att bedöva det som bankar på insidan och som försöker gräva sig ut.

Kroppen försöker helt enkelt att skydda mig mot mitt egna huvud.
Gissa vem som vinner?

Men jag är starkare nu.
make some fuckin' noise.

Sept. 14, 2010


“It’s never too late to be what you might have been.” – George Eliot



Hier drinnen, ist niemals richtig Tag Das Licht kommt aus der Minibar Und morgens wirds hier auch nicht hell Wilkommen im Hotel

<3


Sept. 13, 2010


You try to give me, Sell me - A new personality

Just nu känns det som att jag väldigt mycket på automatik. Sparlåga. Därför gjorde jag bilden ovan. En robot med utsmetat smink (ja, jag är lite förälskad i det just nu). Ni får tolka bilden som ni själva vill. Vet inte riktigt vad som hänt med kvalitén på bilden dock..

Orginalbilderna:


WIP

Jag trycker fram lite för mycket sånt här nu känner jag. Har suttit med min senaste i två timmar nu, och nu måste jag verkligen ha något i magen. Ska åka och handla lite nu.

Mamma och pappa är i budapest nu så jag är ensam hemma i en vecka. Helt okej.
Bilden bör komma upp ikväll i alla fall.

why are you crying is everything okay


It’s funny that you’re calling me tonight
And yes I’ve dreamt of you too

People come to my shows and watch me sing, watch me be a puppet on Strings

Jag gjorde denna efter en dröm jag hade i natt. För att komma till orginalstorleken så klicka på bilden.


I'm ready to heal, I'm ready to feel.

orginalbilden:

WIP

Detta är den enda bilden som jag kan lägga upp utan att avslöja alldeles för mycket av vad jag har tillbringat de senaste tre timmarna med. Och det värsta är att jag är inte klar än på långa vägar.

Jag drömde om detta i natt nämligen och var bara tvungen att göra en ny manip. Och som det ser ut nu så verkar den bli ganska bra faktiskt. Och nej, det är inget blod, inga tårar (det kommer nog i version 2) och inga skärsår eller sårskorpor.

Jag lyssnar på min aukustiska spellista på spotify och just nu känner jag mig väldigt lugn, harmonisk.

Är det någon som vågar sig på en gissning på vad jag förvandlar Bill till?
Tror det är ganska svårt att gissa i alla fall, men jag kan i alla fall säga att han inte är någon geisha.

sitter här och svär

över att jag är så jävla sen. Have a nice friday niiiiiight.

Oh. My. God.



kan någon hjälpa mig att komma ihåg vad han pratar om eller vart detta är ifrån?

Sept. 10, 2010


Idag fyller en av mina bästa vänner år. Han blir jätte gammal, och jag tror att han blir lite ledsen om jag skriver ut hur gammal han blir, så därför gör jag inte det. Jag hittade en passande bild till honom. Han vill vara 15 (typ) och älskar allt som har med apple att göra. Han bor i stockholm och jag saknar honom jätte mycket. Grattis Andreas!!

En film jag vill se i höst: The American





George Clooney som yrkesmördare? Love it!

I'd rather live out on the street Than in this haunted memory



burn this fucker down

Life begins at the end of your comfort zone

“I don’t think I’m ever going to fall in love”
“Why?”
“I believe in it. I just don’t think…”
“You don’t know what’ll happen”
“I know me. I’m sort of a weird person.”
“Weird people fall in love all the time.”
“But do people love them back?”

Adam Lambert kommer till Sverige!

Den nionde november har han en spelning på Debaser Medis i stockholm. Biljetterna släpps måndagen den 13e september. Jag förvånar till och med mig själv när jag skriver följande ord: jag är lite sugen på att köpa en biljett faktiskt.

I buried my dog, mister.

På P3 Populär pratar dom bland annat om psykologiska thrillers. Så jag började tänka lite på just det. Jag skulle vilja se en riktigt läskig film.  Dom äckligaste filmen jag sett är Saw filmerna. Jag har inte ens sett alla. Jag har aldrig varit ett fan av vanliga skräckfilmer, just för att jag aldrig blir rädd. Jag har alltid varit mer för psykologiska Thrillers. Skräckfilmer är oftast så förutsägbara, och jag hatar när jag kan lista ut handlingen och slutet bara av att se en films trailer.


Här kommer några bra psykologiska thrillers:
Fight Club (Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter)
Seven (Brad Pitt, Kevin Spacey, Morgan Freeman)
När lammen tystnar (Anthony Hopkins, Jodie Foster)
Donnie Darko (Jake Gyllenhaal)
taking lives (Angelina Jolie, Ethan Hawke)
The Others (Nicole Kidman)
Lida (Kathy Bates)
Secret Window (Johnny Depp, Maria Bello, John Turturro)
Saw
the shining (jack nicholson)

Kul sammanträffande

Jag har inte kunnat registrera den tiden som jag jobbat här eftersom jag inte haft tillgång till programmet. Jag har inte kunnat logga in. Idag fick jag svar på varför. En kille som också jobbar här i lidköping har exakt samma personnummer som jag har, och därför har det inte kunnat skapas en inlogg åt mig. Hur stor är den chansen?

För det första så trodde jag att inte tjejer och killar kan ha samma personnummer? Men jag hade tydligen fel. Lite småkul är det i alla fall.

You can't leave me if I'm already gone

Have you ever been a part of something
That you thought would never end?
And then, of course it did
Have you ever felt the weight inside you
Pulling away inside your skin?
And then something had to give


Now the lines are drawn
Is this feeling gone?



- orginalstorlek -
här finns även en betydligt mildare version av samma bild.

och här är orginalbilden:

Bill


- orginalstorlek -

De senaste bilderna var ju som gjorda för att göra lite wallpapers. Version nr två kommer snart upp, och den är något mörkare. Ganska mycket mörkare. That's the way I like it.

Edit: här finns också en manip jag gjorde av samma bild. Glöm inte att kommentera!

Jag dog precis






dra åt helvete.. måste samla mig lite nu.

ta mig till Six flags


Efter att ha sett bilden ovan och en välbekant ilning gått igenom hela kroppen så känner jag ett stort behov av att åka till nöjesparken Six Flags Magic Mountain i LA. Efter att klickat runt på sidan i ungefär 3sek inser jag att jag skulle trivas förbannat bra där. Har alltid gillat att åka bergbanor, men har aldrig åkt en sån här värsting bana.

En vän berättade för mig om en av hans vänner som hade vunnit på lotto som 18 åring (!) och begett sig ut i världen för att åka till alla stora nöjesfält och åka de värsta bergochdalbanorna. Avis? Något!

Jag visste det!!

Jag sov sjukt dåligt inatt och jag var äckligt trött när jag vaknade i morse. Nu slog det mig att jag borde kolla i kalendern för att se om det är fullmåne. Mycket riktigt, fullmåne it is. I natt närmare bestämt. Så vi får se hur jag sover i natt, antagligen kommer jag sova helt ok eftersom jag är helt slut redan nu.

"Visions are worth fighting for. Why spend your life making someone else's dreams?"



Lack of news
Är det bara jag som tycker att det är allmän brist på nyheter i film och musikvärlden? Eller ja, jag kanske ska precisera mig lite. Just nu tänker jag främst på Tim Burton nyheter. Det är ju sedan länge bestämt att Burton ska göra en film om Familjen Addams, och den ser jag fram emot så himla mycket, jag vet att den kommer att bli magisk! Sedan ska han tydligen göra en film om artisten Margaret Keane. Går man in och kollar på hennes sida, så ryser jag i hela kroppen. Det är Burton.


Mest av allt så önskar jag verkligen att Tim Burton Exhibition ska komma till sverige, eller till ett grannland så att jag kan åka dit. Utställningen har för övrigt en underbar sida, med en massa fina bilder av och med Tim Burton.


ska snart ta tag i min + några vänners bloggdesigner och styra upp dom lite.

Happy birthday, Gustav ♥


Idag fyller hjärtat i Tokio Hotel 22 år. Jag firar den på mitt egna sätt genom wallpapern ovan. Inget speciellt. Klicka på bilden för att få orginalstorleken. Enjoy!

Every step that I take is another mistake to you

Linkin Park – Numb

Fallen - Volbeat



See me falling, yeah down and lonely. 
Are the angles on their way, I'm in the dirt.
Hear me screaming, see me bleeding.
Cause the days no more the same without you.


terror twins




I'd come for you


By now you know that I'd come for you
No one but you, yes I'd come for you
But only if you told me to
And I'd fight for you
I'd lie, it's true
Give my life for you
You know I'd always come for you

Music nonstop

Igår innan bion (som för övrigt var väldigt bra) spelade jag gitarr och piano. Mycket. Jag försökte göra en film där jag spelade hilf mir fliegen på piano. Jag klarade den faktiskt helt felfritt för en gångsskull. Men kameran ville inte riktigt sammarbeta, så ljudet blev helt fucked up, så det kanske kommer en annan gång. Det tråkiga är ju att jag spelar på en synth, eftersom vårt piano är så fruktansvärt ostämt, och därför blir inte heller ljudet så bra.

Körde även igenom In Die Nacht på gitarren och kämpade mig även igenom den aukustiska versionen av Automatic samt Silversteins My Heroine. Jag snubblade även igenom durch den monsun på mitt gamla munspel. Det ni.

När man har total idétorka framför dator och allt grafiskt, så får man helt enkelt ta till musiken och köra igenom gamla saker, för att påminna sig själv om att vill man så kan man och man är inte så värdelös och uttorkad som man tror att man är. Ibland behöver man bara smärtan det ger i fingertopparna efter att ha spelat gitarr nonstop i tre timmar.



Love is passion. Obsession. Someone you can’t live without. Someone you fall head over heels for. Find someone you can love like crazy, and will love you the same way back. Listen to your heart. No sense in life without this. To make the journey without falling deeply in love, you haven’t lived a life at all. You have to try, because if you haven’t tried, then you haven’t lived

Sticker iväg på bio!


5 september 1946

Idag skulle Freddie Mercury fyllt 64 år om han fortfarande levt. Han lever så klart fortfarande genom musiken. Fantastisk röst, låtskrivare och person. Idag lyssnar jag därför lite extra mycket på skivan Made In Heaven. Skivan med låtar som inte hann ges ut innan Freddie dog, 1991. Happy birthday, Freddie ♥





i try to stay awake and remember my name


Queen – Let Me Live
Why don't you take another little piece of my heart
Why don't you take it and break it
And tear it all apart
All I do is give
All you do is take
Baby why don't you give me
A brand new start

So let me live (so let me live)

Let me live (leave me alone)
Let me live, oh baby
And make a brand new start

Idag håller dessa mig över vattenytan




Just one more thing..


Ein Bisschen Frieden - J.B.O

För fem år sedan lyssnade jag på denna låten väldigt, väldigt ofta. Och idag kom jag att tänka på den igen, när dom sjöng orginalet på Dobidoo. Jag älskar den, och jag var tvungen att leta upp den på youtube. Därför suger kvalitén. Men ge den en lyssning. Älskar gummiankan och maskingeväret i slutet (;


Jag vill jätte gärna åka dit.


I år hålls ju MTV EMA i Madrid. Det skulle vara sjukt roligt att åka dit. Kollar på flyg bara för skojs skull och det behöver inte alls bli dyrt. Men, ja. Man får ju vara lite realistisk också. Det kostar pengar att vara där. Mat, inträde på olika ställen och framför allt biljetter.. och bara att vara. Det kostar att ligga på topp helt enkelt. Vi får se.

Sept. 3, 2010




My dear our hearts have gotten good at pumping cheap new lust Into our young veins





I'm a mess, I confess that I'm nothing without you
And there is nothing I can do to prove to you I'm being honest
Now I see, everything; and yes I've known it all along
I was so lost, but I'm back and I finally know now where my heart belongs

Lady Gaga






Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag, Bill und Tom ♥


Idag fyller världens vackraste tvillingar 21 år.
Hoppas dom får en riktigt, riktigt bra och problemfri födelsedag!


You know that I love you boy, hot like Mexico enjoy


RSS 2.0