Önskelista

Hej, som jag kanske nämnde igår så är jag sugen på en ny dator.. Eller en ny skärm i alla fall, jag vill ha en plattskärm, dom är heta. Tänkte mig något sånt här, men den är säkert inte så bra, och den är ju inte så snygg. Eller?

Dessutom ska jag köpa ett nytt sånt här i dagarna, om jag inte köper den här istället. Det är många frågor jag ställs inför, som jag måste fundera över.

I klädväg vill jag ha någonting sånt här;

image31 (FAST EN SVART)

image30

det får bli allt ifrån mig för nu. jag ska äta frukost.

Paintball boys

Grattis Daniel på födelsedagen. Och Grattis Abbi på namnsdagen <3

Bloggen
Som ni ser så försöker jag göra min blogg lite personligare, ja, jag har lyckats ändra bakgrundsfärg och satt in en toppbild, mer personlig än så kan jag inte göra just nu (ganska stolt för att jag förstod hur man skulle göra). Jag håller på att lära mig, - och samtidigt förstå - hur man ska göra med koder och sånt, och det tar sin lilla tid, så håll till godo. Jag försöker i alla fall, och dessutom har jag lånat massa böcker nu, så nu SKA jag lära mig hur man gör ;)

Jobbet
Idag var det faktiskt ganska.. segt. Jag får dåligt samvete när jag sitter på jobbet, och vet att jag får lön för att göra.. ingenting. Jag vet att jag borde skärpa mig, men jag.. orkar inte. Jag försöker, men det funkar inte riktigt som det borde, mina tankar och mina handlingar vägrar att sammarbeta. Det kan göra vem som helst galen.
I vilket fall, det där jobbet som jag har jobbat på hela sommaren, har jag FÖRHOPPNINGSVIS fått lämna ifrån mig, för gott. Dom har haft två ombesiktningar pga. mig. Det kostar företaget ett X antal kronor, och allt är mitt fel (det var det jobbet jag klagade på i somras. Jag har för mig att jag skrivit om det någonstans i början av min blogg). I alla fall, förra veckan kom en kille ifrån företaget jag gjort arbetet åt och lämnade in ritningar som jag skulle ändra. Det gjorde jag, och vi skickade tillbaka dom. Då visade det sig att det jag ritat inte var med på utskrifterna och hej kom och hjälp mig.. Ingen orkar bry sig, så jag ska sluta prata om jobbet nu.

Dagen annars
Efter jobbet åkte jag in till stan och gick i affärer. Jag blev sugen på en ny kamera när jag satt och filosoferade på jobbet och var och kollade på en NikonD40. Sugen som skam, men behöver samtidigt en bättre dator om jag ska jobba med bilder och grejer. Så jag får se vad jag prioriterar. Resa ska jag ju också göra.. God!
Shoppingrundan slutade inte med kamera, dator eller en resa, det blev naturgodis och en cosmopolitan (som jag fortfarande inte förstår varför jag köper).

Studio 60 on the Sunset Strip
image29
Jag åkte hem och såg på ett inspelat avsnitt av Studio 60 on the Sunset Strip. Det är min nya addiction, och på måndag börjar TV4 sända den omtalade serien Heroes, som jag så klart måste följa. Men för att återgå till Studio 60. Vilken GRYMT BRA serie! Herre Gud, jag vet inte vart jag ska ta vägen.. Ni MÅSTE se den, den går på onsdagar klockan 22:00 på SVT1. Jag är jätte kär i den serien, på riktigt.. helt frälst. Matthew Perry är faktiskt bra, och Bradley Whitford är underbar, och Amanda Peet är bra, som vanligt.

"Studio 60 on the Sunset Strip handlar om den direktsända tv-showen Studio 60. Samma dag som den nya kanalchefen Jordan McDeere (Amanda Peet) tillträder som tv-stationens nya nöjeschef och hennes befordran firas under värdiga former, inträffar den ultimata mardrömmen för en känslig kanalchef. Studio 60:s producent har tröttnat på ängsligheten hos bolaget och bryter därför kvällens direktsändning till förmån för en egen programförklaring kring den feghet och kvalitetsbrist som han anser råda i tv-världen. Dessutom förklarar han för tittarna vilka omöjliga villkor han tvingas arbeta under. En nedläggning verkar oundviklig. Jordan McDeere får därmed en delikat arbetsuppgift på sitt bord. Innan natten är över lyckas hon dock lösa situationen. Hon ser en chans där ingen annan ser den och vänder sig till två av Studio 60:s före detta stjärnmedarbetare: Danny Tripp och Matt Albie - numera megastjärnor i Hollywood- och ber dem rädda showen."


Jag tycker inte man behöver säga mer. Men Se den! den ÄR jätte bra.

Jag har varit ute och gått också, med Dead Kennedys och Johnny Cash i öronen. Guld. Innan jag lägger mig ska jag göra 200situps också, så kan jag somna lycklig. Helgen vet jag inte riktigt hur det blir, jag tror inte det blir någon matfestival för min del i år. Jimmy jobbar och charlotte var inte så sugen. Det blir nog stadt, som vanligt. Det funkar det med. På lördag ska jag och Jimmy kanske hälsa på Tilda i hennes nya lägenhet, och på söndag ska jag till Göteborg och hälsa på Daniel. Om två veckor är jag i Berlin.

Dagens låt: Tavlan, solen och döden - Charta 77

Tackelitack till Martin som har gjort min toppbild. Han är bäst.


När mörkret faller.

Igår efter träningen åkte jag och Charlotte till Madde på hennes jobb och pratade lite med henne. Det var trevligt, jag har inte pratat med henne på ett tag, hon har så himla fint hår (: Hon ska flytta nu, och hon ska flytta till ett hus jag har velat bo i! Ibland har vissa flyt. Nåväl, jag och Charlotte bestämde oss för att hyra en film, och lotten föll på När mörkret faller. Och jag är osäker på när jag senast blev så arg av att kolla på en film. Jag blev så upprörd att jag var tvungen att gå upp och röra på mig för att inte börja slå på Charlotte.

image26


Två unga systrar hamnar i en mardrömslik och livsfarlig återvändsgränd när de går emot sin familjs vilja. Några dörrvakter attackeras av ett gäng kriminella och rena kriget utbryter. En framgångsrik kvinna, vinnare av Stora Journalistpriset, polisanmäler sin man som misshandlar henne och chockas när hon inser att hon därmed får en ny fiende i deras gemensamma journalistkollegor. Men vad ingen av förövarna har förutsett är den enorma kampvilja som nu väcks hos de som hotats en gång för mycket. Och en strid på liv och död kan börja?

Jag vet inte alls vad jag ska tycka om filmen, nu i efterhand tycker jag nog inte att den var så bra, egentligen. Men jag kan inte bestämma mig, skådespelarna var faktiskt bra, men jag har lite svårt för Lia Boysen. Fast Reuben Sallmander och Per Graffman är alltid lika bra. De olika handlingarna i filmen var okej, det kändes ganska overkligt på sina ställen, men samtidigt kan jag inte säga något, eftersom jag inte har varit i någon av dom situationerna. Jag tänkte hela tiden på saker jag skulle gjort istället, men antagligen skulle jag handlat ungefär som dom i filmen.. fast om någon slår mig, så slår jag oftast tillbaka, vem det än är, och det har visat sig inte vara så himla bra alla gånger. Hedersmord gör mig fly förbannad. Jag säger bara det.

Fasen vad jag skriver dåligt förresten, ni får leva med det.
dessutom tycker jag att martin ska komma hit, men han vägrar!

Ska vi bilda klubb?

image20 Har ni känt någon gång att ni står och stampar på ett och samma ställe, att ni sitter fast i ett klister som ni inte kan göra er fri ifrån? I så fall vet ni hur jag har känt mig i några månader. Dessutom ogillar jag mig själv skarpt. Det blir så när jag är hemma, jag fattar inte varför. Egentligen borde jag flytta, ta tag i mitt liv och flytta ifrån det här huset som jag tycker så himla mycket om. Det har hänt så många dåliga saker i mitt rum, och det är väl därför jag oftast blir ledsen. Jag älskar mitt rum, men jag tål det oftast inte.. Det är helt jävla sjukt. Men jag kan inte förklara det.. Vad är det som gör att jag inte kan komma förbi den spärr jag haft sen jag var liten? Varför kan jag inte vara stark nog och göra som jag vill utan att tänka på vad alla andra tycker och tänker.

Jo, för att jag är så jävla mesig. Och alldeles för snäll, mot alla. Även dom som sårat mig djupt. Jag ger alltid människor en andra chans, och en tredje, och en fjärde. För att jag inte orkar tjaffsa emot. Jag gör hellre som dom vill, och mår dåligt, än att göra som jag själv vill och "mår bra". Skit samma, det spelar ingen roll, det gör mig ingenting. Jag vill få andra att må bra, och det spelar ingen roll om jag mår sämre eller bättre för det.

 I am the wilderness locked in a cage
I am a growing force you kept in place
I am a tree reaching for the sun
Please don't hold me down
Please don't hold me down

I am a rolling wave without the motion
A glass of water longing for the ocean
I am an asphalt flower breaking free but you keep stopping me
Release me
Release me

I am the rain that's coming down on you
That you shielded yourself from with a roof
I am the fire burning desperately but you're controlling me
Release me
Release me


Jag och Martin var på bio igår. Vi såg 'På Smällen' den var väl bra, men jag är helt övertygad om att jag vill adoptera barn. Annars har helgen varit bra.

"A Clue: No!"

OKej, såg precis på sista avsnittet (För den här säsongen!) av BBC:s Robin Hood. Ja, ni läste rätt För den här säsongen, det ska alltså komma en säsong till (: Fantastiskt. Okej, jag vet att serien inte är så himla bra egentligen, och att Robin Hood (Jonas Armstrong) i min smak är alldeles för tanig. Dessutom har han snea tänder.. Fast det förstör ju faktiskt inte hans skådespelar insatser. eller ja.. Jag vet inte, jag ska inte analysera sånt..


Just nu är jag så himla trött, jag har varit trött hela dagen, jag har börjat sova dåligt igen, men det kommer ju vända snart, om någon vecka eller så.. Jag har ont i huvudet och jag tror att jag håller på att bli sjuk, för en gångsskull. Nu ska jag lägga mig och läsa lite, och sen ska jag sova.. Får se när jag åker till Jönköping, om det blir imorrn eller inte.

Lär skriva ett inlägg på jobbet imorrn, och inte.. så hörs vi någon annan dag..


Hejdå

Ps. jag hittade precis ett citat på Jonas Armstrongs sida på Imdb.com
"Was surprised about getting the role of Robin Hood because he thought he would be too thin" Ds.

 

Ängel.

Jag håller med det D skrev. Jag vill inte gå på din begravning, sluta försök ta livet av dig..
Jag vet att du inte menar något illa, men jag tycker om dig så himla mycket och skulle aldrig kunna förlåta dig eller mig själv om du försvann.

Jag tror på dig, alltid.
<3

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

image19

Igår kväll såg jag på en av mina absoluta favoritfilmer, Forrest Gump. Den fick mig att tänka på bra saker för en stund. Tom Hanks är ju bara SÅ grym i den filmen, och han gör den värd att se om och om och om igen! Jag måste försöka läsa boken också.. Det finns så himla många fina repliker i filmen, och jag skulle kunna sitta hur länge som helst, och läsa citat ur filmen, men det tänker jag faktiskt inte göra (jag har redan läst alla på imdb). Jag kan inte förstå varför jag tycker om den här filmen så mycket.. Kanske för att det är en så fantastisk fin kärlekshistoria.. eller något.

"Why are you so good to me?" Jenny
"You're my girl!" Forrest


Vid halv tolv snåret så började det åska, och jag gick ut och satte mig lite. Det var inte speciellt kallt, men jag fick ändå gåshud. Tyvärr åskade det inte så mycket som jag hade hoppats på, så jag gick in och stängde om mig, lagom till viktor kom hem. Han och Jimmy hade varit i Göteborg och sett Mikael Wiehe på Liseberg, det var tydligen bra, och det var ju kul det.. Halv ett kunde jag fortfarande inte somna, och senast jag kollade på klockan visade den på halv två. Och nu sitter jag här och försöker få tiden att gå snabbare. Snart (halv ett) ska jag och pappa åka och äta lunch någonstanns, och sen brukar tiden gå fort..

Idag är allting lite bättre.

I miss you, Jenny. If there's anything you need, I won't be far away.

Jag antar det finns nån du skulle ringa om jag inte fanns.

Alla har dåliga dagar, och idag har jag en utav mina. Jag har inte haft på min telefon på hela dagen, jag fick panik på den och stängde av. Jag har tvingat i mig mat jag inte tyckte om. Jag har köpt ännu mer godis, naturgodis för 15 spänn och jag åt upp alltihop under mycket kort tid. Nu mår jag sämre. Ikväll ska jag och charlotte träna. Ska ut och gå idag också, det har jag inte gjort på flera dagar. Hittills har dagen som sagt varit.. tråkig. Men idag har jag faktiskt jobbat ganska mycket, och det är ju alltid något.

Det är varmt och jag kan inte ha öppet fönstret, de bygger om utanför och är det öppet hör jag inte vad jag själv tänker..

Nu spelas Om du lämnar mig nu på radion. En duett mellan Lars Winnerbäck och Mitt Li, det gör mig på lite bättre humör igen..

Jag saknar Jiingi lite grann, det gick så himla fort jämfört med andra läger..


(fler bilder finns på http://hobbydiktatorn.bilddagboken.se/)

Watch me now, I'm going down, and my name's Bobby Brown.

Helgen: I fredags var jag hemma hos charlotte och åt JÄTTE mycket, jag åt så mycket att det var äckligt till slut.. fan. I lördags var jag hos jim på en liten fest. Det var ganska trevligt (:
På söndagen åkte jag med martin till jönköping. vi svängde in till ikea en stund och kom hem med svart porslin, oförskämt snyggt! idag åkte jag hem, och det var segt som vanligt. Kom hem nio ungefär. Köpte en godispåse för 14,50 i skövde, men åt inte upp den (tack gode gud för det) utan lämnade den åt sitt öde på ettans buss mellan skövde och skara. tack och hej!

Pappa kan vara lite läskig ibland, eller i alla fall just nu. När jag kom hem skulle han kolla min aura, och om jag hade någon hjälpare, en slags följeslagare som finns med mig och som hjälper mig när jag har det svårt..
Med hjälp av två pinnar av koppar så kunde han med sin tankekraft räkna ut det. Man såg att han inte rörde händerna, men ändå rörde pinnarna sig. Jätte läskigt, men man måste nog se det för att riktigt förstå..

I alla fall, min aura var ca fem-sex meter, vilket tydligen var väldigt bra. Och min hjälpare går en meter ifrån mig på min högra sida, jag flyttade mig några meter, och hjälparen följde med. Det är tydligen en kvinnlig släkting. Jag tror det är farmor, men det kan också vara någon från ännu längre bak. Jag vet inte om jag tror på det här egentligen, men jag såg ju själv att det gav utslag.. Dessutom kollade jag på ande program igår hemma hos martin.. (:

Sånt är ganska spännande tycker jag.Både mamma och pappa (och jag) tror att den kvinliga släktingen som finns med mig är farmor, det måste vara det. När hon dog, så började mitt helvete vända, SAKTA men säkert. Men jag har alltid känt att min morfar har varit med mig, när jag känner mig som ensammast så har jag alltid känt att morfar varit i närheten och vakat över mig. Därför blev jag nästan lite besviken över att pappa inte kunde "känna" hans närvaro.. Viktor hade två hjälpare, och jag undrar vilka det kan vara.. Morfar kanske har gått över till honom när farmor dog? Farmor kanske tog över hans plats..

Nej, jag ska inte fundera mer på det här.. jag känner mig redan jävligt knäpp..
 

Robin Hood - Prince of thieves

image9

Ska jag vara helt ärlig har jag ingen aning om varför jag tycker om karaktären Robin Hood så mycket som jag faktiskt gör. Jag har tyckt om honom ända sedan jag hörde talas om honom första gången. Och det var ett tag sedan.. Så när jag hörde att TV4 skulle börja sända en ny serie om Robin Hood blev jag jätte glad (:
Jag tvivlade dock på att den skulle vara något att ha, men det visade sig att den var ganska spännande. Igår sändes avsnitt tolv av tretton, och det var MYCKET intressant, även fast man förstår att hennes död inte är på "riktigt".. Nästa vecka sänds alltså det sista, och inget i hela världen kan få mig att missa det!

När jag sitter här och skriver börjar jag att fundera på vilken filmatiserad Robin Hood som är min favorit, många (och då menar jag MÅNGA) tycker att Robin Hood - Prince of thieves med Kevin Costner är den bästa långfilmen som gjorts, men jag kan inte hålla med.. Visst, den är väl bra, men det är inte riktigt så jag vill se min Robin. Men ändå, min favorit är ändå Disneys film om Robin Hood.

image10
Men det kan ju även bero på att jag ÄLSKAR Disney. Men det gick en serie när jag var yngre (runt 96/98) som jag tyckte var bra, då. Men jag hittar ingen information om den. Jag har för mig att den fortfarande visas på trean eller femman, men jag kan ha fel. Vilken robin hood är DIN favorit?

I vilket fall, Robin Hood är alltid Robin Hood. Han är Bäst!

Elvis Presley vs Johnny Cash


image7

Om ni mot all förmodan har missat det. Idag är Elvis Presleys dödsdag. För 30 år sedan dog han. Tänkte göra precis som alla andra och uppmärksamma detta. Han gjorde bra musik, såg ganska bra ut, verkade någorlunda vettig.

Under något år turnerade han även med några andra legender, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis och (the one and only) Johnny Cash. Som ni vet så föredrar jag Johnny Cash framför Elvis.
Jag är uppväxt med Elvis, det är nu de senaste åren som jag börjat lyssna mer och mer på Johnny Cash..

Long live the kings.
Puss hej

Sms

"Sofia :) hur ska jag klara mig när du är i london?
Du är bäst! puss"

Baby, du är så söt.

Varmt!

Puh! Det är varmt, och dom säger  ju att sommaren ska komma på riktigt nu. Det ser jag sådär fram emot. Men vad ska man göra? Man ska vara glad för vad man får.

Det blir London i höst. Inget Brighton. I början av September ska jag till Stockholm och träffa Malin. Klickar det så åker vi.

RSS 2.0