Önskelista á la November 2007

image154
Min önskelista idag och just nu inför julen och min födelsedag.

Det ni ser:
¤ En lägenhet (det är en planlösning ni ser högst upp i hörnet)
¤ En Dator
¤ En kamera - Canon D40x
¤ Skivor - Johnny Cash live på Öståker
¤ Ett barbord + tillhörande stolar
¤ Pengar
¤ En resa
¤ Böcker

Samt (saker jag kommer på medan jag skriver):
¤ Ett våffeljärn
¤ Byrån ifrån Ikea
¤ En projektor
¤ Filmer i mängder!
¤ Mc- körkort


The day, so far.

image153

"Simba.. inte kan du döda din gamle farbror?"
"Nej Scar, jag är inte som du.."
I morse vaknade jag med Lejonkungen i huvudet.

Förut så snubblade jag så klart in på jobbet. Ibland har jag inte riktigt koll på vad mina fötter håller på med, och i morse var inget undantag. Innanför stod två människor och såg på mig. Sedan började de sjunga och dansa till 'Sofia dansar go go'

Ni kan ju fundera på hur många gånger jag har fått höra den låten när jag snubblar. Just det.

Imorgon är det första december. Och jag har hittat den perfekta julklappen till min bror D. Linus på linjen boxen, det är verkligen perfekt, får nog gå och köpa den sen innan någon annan hinner före!

I morse kom den sötaste kissen i hela världen (Zelda, alltså) och pussade mig på pannan när jag låg i sängen och inte ville gå upp. Hon är bäst!

Ha en bra dag.

Dagens sanning.

Jag måste sluta bli irriterad på folk som bryr sig om mig och vill hjälpa mig.
Jag ska inte alltid utgå ifrån att man vill mig illa.

Herre jävlar!

image143Ander Timell pratade om att han hade köpt skor till sin flickvän som fyllde 40. För 3400:- efter avdragen rabatt på 600:- (!) Herre jävlar! De dyraste skorna jag har köpt var mina kängor som kostade 1300:- och det tyckte jag var mycket. Gosh!

Jag ska snart köpa mina nya nikeskor - innan dom försvinner ur sortimentet. Jag har kollat på dom i två månader, men dom kostar 900 :- jag tycker det är ganska mycket.. Men så hittade jag en tusing som mormor har gett mig i julklapp förra året som jag inte spenderat ännu. Dessutom så behöver jag nya skor.. men, jag kanske borde köpa varma skor istället för snygga? Det blir nog snygga.

1.   2.  3.    
5.  

1. min nuvarande skabbiga sko, som är ganska trasig.
2. och det här är skon i mitt liv just nu.
3. tänk om man hade haft så många.. vad jobbigt, men ack så snyggt!
4. Kan inte någon jag känner skaffa barn så att jag får en anledning att köpa så här små skor?

Dagen I-landsproblem á Sofia. Tack för mig.
"Hur kan man tappa orken att andas?"

Dagens - Sofia - sanning

image142


Varje dag kommer jag på någontin nytt om mig själv. Är det bra eller dålig? Det betyder väl att jag verkligen inte har den blekaste aning om vem jag är egentligen, eller hur? Det spelar egentligen ingen roll.

I alla fall.. Jag tror att jag är väldigt svår att leva med. Det slog mig idag.. Och jag ber verkligen om ursäkt för det. Jag är ganska krävande, och inte alls duktig. Jag kan inte laga mat, jag kan inte städa och jag kan inte tvätta. Jag är inte allmänbildad och typ det enda jag kan någonting om är film och tv serier eller helt ovärda saker som att Hitler var vegetarian och att Oscar Wilde var homosexuell - helt ovärt egentligen, men någon ska väl veta det också.

Jag ska inte tänka mer om det här, jag ska se klart på Studio 60, sen ska jag läsa tills jag inte kan ha ögonen öppna.

Jag tror inte jag kommer att klara av att bo i en etta. Jag kommer att känna mig så grymt instängd, men det är nog bara så det känns nu. Det blir bättre i höst när jag väl flyttar dit. Jag hoppas att det blir bra och att jag kommer att trivas. Jag ser fram emot det på något sätt, det ska bli kul.

Glöm inte bort mig.

"Just meet me in the memory"

image141

Det är bara ett namn..

image139

Om jag får lust att byta efternamn kan jag ta något av dom här..
Snacka om att man blir sugen att byta bort Bengtsson.

Attans persika!

Jag har allvarligt börjat överväga att köpa en bärbar dator.
Men jag vet inte om jag vill ha en bärbar, skit också.

Lite hjälp, tack!

Lite Sofia

Okej. Jag har börjat att planera inför nyår! Fattar ni? Jag har aldrig tagit nyår sådär jätte seriöst. Senaste nyår bestämde jag mig två timmar innan vart jag skulle ta vägen, och det blev ju lyckat. Det brukar bli det när jag inte planerar saker så långt i förväg..

Just nu är jag sugen på att ha klänning. Ja, du läste rätt. Jag tittar runt lite efter den perfekta klänningen, och eftersom jag är så grymt kräsen och petig, och min kropp är päronformad, så kommer jag antagligen inte att hitta den.

Jag vill ju bara känna mig jätte fin..men sen hör jag min och mammas röst i huvudet som säger med irriterad röst
"en klänning? vad ska du med den till?"

jag kan inte se mig själv med en klänning..
Och jag tror inte att det är meningen heller..

"Jag är inte som den lilla flickan. Jag chippar inte efter luft, jag skriker"

image131Jag såg äntligen på Surfs up idag. Den var så mysig, och jag kan inte hjälpa det, men jag tycker verkligen att pingviner är så himla fina..

Just nu sitter jag och kollar på Sanningen om Marika min familj kollar på någon film som mamma har köpt för 20 spänn.

En fika, någon?

Jag har inga ord mer, så nu ska jag sluta..

I wanna be good
I wanna be great
I wanna be everything
Except for your mistake

Puh!

Jag ska egentligen städa, men sitter och rensar en massa skit på datorn. Och kollar på idol. Det är väldigt spännande, eller inte. Neh, jag ska sluta ladda ner en massa penslar till photoshop och sätta mig och läsa tidningen och sen ska jag städa. (oh, jag har installerat Adobe Illustrator och InDesign!)

Jag har faktiskt plockat upp alla kläder som låg på golvet, så nu går det att gå på igen.
Viktor kom lite diskret in till mig igår med en psykologi bok "Det handlar om livet". Jag får väl snegla lite i den också, men SEN ska jag börja städa.

Jag är ingen soldat

image127Jag vill att det ska vara torsdag idag..
Ingen borde få tänka så här om sig själv. Ingen borde få göra så här mot sig själv. Jag är dum, dum, dum.


Men, jag får skylla mig själv som tillåter mig själv att tänka någonting över huvud taget. Jag kan stänga av det på dagen, och bara vara - men på kvällarna blir det jobbigare.


Speciellt när jag är bland människor.

Förlåt för att ni kände er dåliga ikväll, och förlåt för att jag inte kan vara den ni behöver.

A,
Tack för att du blev så glad när du såg mig, och att du gav mig en kram. Du såg ut att må så himla bra, och jag är så himla glad för din skull - det hoppas jag att du förstår. Du har räddat mig så många gånger..

Jag vill ha din ryggrad här.

Jag sitter här, men mitt huvud och min kropp vill vara någon helt annanstans. Jag måste sluta tänka.. 


"jag är ingen soldat,
har inga vapen att ta till,
inga korståg jag vill gå,
ställ mig inte i ett led,
du får mig aldrig att stå still,
jag fungerar inte då,
jag är ingen soldat,
jag tänker inte så."


"Newbie! You never promise a patient that they're gonna be fine!"

image126I morse gick det i alla fall att gå upp ordentligt. Det är bara för att det är Fredag.

Jag är bara allmänt äcklad och förvirrad. Som vanligt har jag tusen saker i huvudet, och jag klarar inte av att skingra dom. Igår var jag i Skövde hos Anon. Det gick bra, jag tror att han börjar förstå sig på mig, sakta men säkert, och det känns ganska bra på något sätt. Igår insåg jag något jag egentligen insett för länge sedan. Jag har sjukt svårt att lita på människor. Jag har någon slags inbyggd spärr i huvudet, som gör att när folk säger snälla saker till mig så har jag svårt att lita på att ni verkligen menar det, och att ni inte säger det för att vara snälla.

Vi pratade mycket om döden, och om hur allting var för två år sedan, och det gick bra..

På bussen hem så satt det en irländare framför mig, och har inte dom världens finaste dialekt så vet jag inte vilka som har det! Han satt och pratade i telefon i säkert tio minuter och jag bara njöt av varje minut.  Fast han använde väldigt mycket slanguttryck, så jag förstod inte, men GUD vad härligt det var att lyssna på! Tyvärr gick han av i Skara. Så jag fick återgå till att lyssna på min sandisk, där det bara fanns Lars Winnerbäck och en massa blandad irländsk musik. Jag skulle ta bort Sonic Syndicate ifrån min Sandisk, men då försvann det 200 andra låtar samtidigt (hur det nu kunde göra det - det är något fel på min sandisk), så då fick jag nöja mig med Winnerbäck och Flogging Molly, Dropkick Murphys, The Poughs, The Dubliners, Great Big Sea mfl.

Nrä jag kom hem fick jag panik igen. Satte mig ner och såg på Scrubs i två timmar. Nu väntar jag på säsong sex.. Dr. Cox är typ mannen i mitt liv.

Jag måste sluta vara så himla envis!

I'm lovin' it!

Det här är saker jag ska köpa när jag blir rik.


+ en ny mobiltelefon. batteriet börjar sakta men säkert ge sig på den jag har nu. (någon som är förvånad?) Dock ska jag köpa en ny dator i första hand, eller, jag måste köpa en ny dator (jag måste bara försöka förstå vad all konstig text betyder).

jag är så himla trött

Kisse katt.

image121Okej. Förut när jag var ute och köpte frukost så fick jag syn på en katt som låg intill dörren till affären. Den var svart och vit och jätte fin. Jag gjorde som jag alltid gör när jag pratar med katter. Jag började prata med jätte ljus röst och satte mig på huk och lockade på katten. Då såg jag att katten inte var någon katt, utan en svart vit mössa. Jisses.

Jag kan skylla på att det var mörkt..

Inatt

image120

.. drömde jag om Dr.Cox..

"So what you're saying is you have a problem that is totally your problem but you'd like to find a way to make that problem my problem, but here's the problem, newbie, it ain't my problem."

"Oh, my God; I care so little, I almost passed out."

image119Igår var jag och Viktor i Göteborg, på framtids och kunskapsmässan. Det var intressant, men nu har jag bestämt mig för vad/vart jag ska gå. Jag har egentligen vetat det sedan i våras.. Vi åkte hem till Daniel en sväng och började se på 7 vågade livet, ifrån 1960, med Steve McQueen och Yul Brynner. Mycket spännande film, hann dock inte se slutet. Lite tråkigt..

På kvällen var det fest hos Patrik. Det var livat.. Jag var bäst på Super Mario Kart.. eller inte.

I morse vaknade jag med ett litet leende på läpparna, men nu står jag och vacklar på kanten igen. Jag hatar det, men jag kan inte göra någonting åt det just nu.

Jag har äntligen beställt julklapp/födelsedagspresent till mitt fadderbarn. Nu ska jag bara knåta ihop ett brev, så har jag fyllt min uppgift som fadder för detta året. Måste tvinga någon att ta ett kort på mig så att jag kan skicka ett någorlunda fräscht kort, och inte ett kort som är taget för sisådär två tre år sedan.

Just det, jag har absolut inget internet på mitt rum nu. Nu undrar ni hur jag lyckats med det, och tro mig - det gör jag med. Jag har inbillat mig att jag är teknisk, men det stämmer inte. Allt går sönder så fort jag försöker förstå mig på det.

Det är lite tråkigt.

Imorrn ska jag jobba och åka och simma.. Och se på scrubs (:


Hanging by a moment - Lifehouse

I fell into a burning ring of fire.

image118

"What June did for me was post signs along the way, lift me when I was weak, encourage me when I was discouraged, and love me when I was alone and felt unlovable. She is the greatest woman I have ever known."

Undskul.

image116

Attans! J fick  precis i mig en kanelbulle, en riktig kalleri bomb. Jag tycker inte ens att det är särskilt gott, men tog en eftersom han hade köpt den till mig. Han tyckte att jag behövde muntras upp. Jag ska åka och äta med bröderna Brothers klockan ett. På Venezia, där dom inte har någon dagens, så det får bli någon tråkig sallad istället. Mamma ska också dit och hålla oss sällskap. Pappa är i Skara på möte.

Ikväll ska jag nog vara hemma, tror jag. Kanske gå på bio eller så, och imorrn ska nog jag och viktor åka till Göteborg, och eventuellt hälsa på Daniel?

Måste hämta scrubs någon dag också. Känner ett starkt sug efter scrubs och Sims. Någon gång nästa vecka, kanske. Om jag orkar och huvudet pallar. Hade behövt prata med Anon igår, men han är i Stockholm denna vecka, så det blir inte förräns nästa torsdag.

Måste boka in Ella också för en fika. Och Palm. Och ge Ulf pengar. Och lämna in mina filmer för framkallning. Och skicka in mitt MaB betyg (glömde ju det i somras, skit!). Och skriva ett Cv. Och köpa en julklapp till mitt fadderbarn. Och komma på hur jag ska göra mammas present. Och dessutom gå ut och gå, röra på mig och inte sitta instängd hela helgen. Och rycka upp mig. Och ringa Marcus så att han kan lära mig bränna ut filmer ifrån datorn. Och.. göra om min blogg i helgen. Men utöver det så ska jag inte göra något särskilt i helgen.

Hejdå!!

"We've dressed in our best and are prepared to go down like gentlemen."

image115


Igår såg jag och pappa på Titanic. Han hade inte sett filmen, så jag tyckte att det var på tiden!
Filmen är väl.. sådär bra. Jag måste erkänna att Leonardo DiCaprio är bra i den filmen - typ den enda filmen han är bra i förutom Gilbert Grape. Kate Winslet är så himla vacker, och helt fantastisk!

Det störde mig att jag satt och jämförde filmen med vad som hände i verkligheten, och alla tappar och sånt dom gjort. Läste mitt projektarbete jag skrev om Titanic i nian och förstod inte hur jag hade kunnat få så bra betyg som jag fick. Det var jätte kort, och jätte dålig fakta.. Jag höll på att få spader, men det spelar ju faktiskt ingen roll nu.

Klasskillnader gör mig bara arg..

Mon chére!

image107

Gissa vilken film jag ska se när jag kommer hem!
Alltså, är inte pingviner ett av världens vackraste djur? På riktigt?Tack, nu har jag fått vara lite nördig också.

Jag vann!

image106


Över Adam Alsing idag i Vinn Adams pengar, jag tog honom på Star Wars frågan. Vilken christopher som var påtänkt för rollen som Han Solo. Svar: Christopher Walken
Jag fick faktiskt nio rätt och Adam fick åtta! Ha!

Jag håller på att bli sjuk. Jag har ont i halsen, det sticker i halsen när jag sväljer så att jag nästan börjar gråta. Jag får gå runt och spotta i stället.

"You feel like Steve McQueen
When you're driving in your car
And you think you look like James Bond
When you're smoking your cigar
It's so bizarre, you think you are
A new kind of James Dean
But the only thing I've ever seen of you
Was the commercial spot on the screen"

Var jag lycklig då?

image105

Mamma frågar mig ibland om jag är lycklig. Jag brukar alltid svara nej. Men är det verkligen sant? Att jag inte är lycklig, alltså. Jag kanske är lycklig nu, utan att förstå det. Kanske kommer jag att se tillbaka på mitt liv - om jag nu blir gammal - och tänka att det här var min lyckligaste tid i livet? Ärligt talat hoppas jag inte det. Herregud, nu låter det som att jag aldrig varit lycklig, men det har jag. Och det hoppas jag att ni har märkt, har ni inte det, så har jag misslyckats.

Jag har funderat mycket på vad order 'Lycka' egentligen betyder. Jag har inte kommit fram till någonting bra. Är lycka att sitta på en stol och kunna gunga med benen? Eller är det att vakna upp bredvid någon man tycker om? Jag vet inte. Vilken är min personliga lycka?

Jag tror faktiskt att jag vet vilken min personliga lycka är just nu. Men det tänker jag inte berätta. Det håller jag för mig själv, och blir det som jag hoppats kommer någon mer också att märka den.

tack för alla fina stunder ni gett mig.

Man ska inte klaga..

image103

Livrädd, med stil

Okej, jag tycker verkligen illa om mig själv när jag är trött. Dessutom är jag livrädd för mig själv. Jag kan få för mig vilka jävla saker som helst, och oftast minns jag ingenting dagen efter.

hjälp mig att stå ut med mig själv.

Freedom is just another word for nothing left to loose.

Sitter och lyssnar på Me and Bobby McGee med Johnny Cash, det får mig  på bra humör.

Jag har pysslat lite med datorn idag, surprise? Men åh. Allt gick så bra fram till nu.
Jag skulle försöka få in min meny på den här sidan, och det gick.. sådär. Jag förstår inte riktigt vad som har hänt, men under menyn står det bara 'senaste', det fattas alltså ett ord. Men jag hinner inte rätta till det nu. Vi ska ha byggdegårdsfest med släkten, och pappa och dom ska uppträda. Så jag måste springa in i duschen nu, appropå det förresten. Igår duschade jag, packade en väska, samt bytte kläder tre gånger - på tjugo minuter. Jag kände mig stolt. M svarade ju inte på mitt sms, så jag kunde inte åka med honom in till stan. Seg!

Igår var jag i Skövde, på Vatra. Det var väl ganska kul, men väldigt lite folk. Jag blev jätte tajt med bartendern, eftersom jag tillbringade ganska mycket tid där. Fick dessutom igång en disskution angående Johnny Cash, tillsammans med Rickard, David nr 2, Simon nr 2 och David nr 1. Rickard hade precis upptäckt att han var bra. Jisses, det är ju inte så att jag har tjatat på honom att han ska börja lyssna på Cash.
Amanda hade tvingat honom att se Walk The Line, och han hade blivit frälst. Tack Amanda (:

Duscha var det ja. Hejdå!

jag saknar dig


Pon and Zi

image98

Which Disney Villain Are You?

You are Captain Hook. The crusher of dreams. You are Disney's one and only funny villain. But don't discredit the evilness that is Captain Hook. You do your part in scaring little children and teaching a generation of adults to yearn for childhood again. Cuz hey, you just want to fly too.
Find Your Character @ BrainFall.com

Shit!

Vad tiden går fot när man har roligt! Har suttit och försökt att göra en meny till min blogg i snart en och en halv timme. Det känns ändå sådär, fast, ja.. Ni kan se mitt försök till meny här

Jag blev så frustrerad på att det inte blev som jag vill, så jag var tvungen att sluta ett tag. Får fortsätta ikväll när jag kommer hem ifrån Anon. Dessutom ska jag gå och äta nu. Kyckling och nudlar, mumma!

(och ja, jag är fullt medveten att min blogg är färgglad. men det blir ju dumt att ändra det nu)

King of foolsDen här låten.. Jag säger bara det.
Så bra att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Can we try with real bullets now?


image94

Okej.

Igår fick jag reda på en sak som gjorde mig ännu mer förbannad på personen det handlade om än vad jag varit förut. Nu fick jag det bekräftat, ännu en gång. Att du bara ljög för mig, hela tiden. Allt blir så klart nu i efterhand, alla gånger du försvann utan att förklara vart du tog vägen. Att inget hängde ihop. Mitt huvud höll på att sprängas, och du förstod inte hur sårbar jag var. Det hjälpte inte ens att du fick mig att gråta, du kunde ändå inte förstå. Jag var inte dålig på att förklara, det var du som inte ville fatta!

ht2005/vt2006
du sa att du älskade mig, men herre gud, du vet inte ens vad det betyder. du blev arg på mig för att jag inte älskade dig, men är det så konstigt då? du blev arg på mig för att jag inte litade på dig, och är det så konstigt? Nu i efterhand så inser man hur jävla blåögd och naiv jag var. Jag skulle lyssnat på vad alla sa, att du behandlade mig illa. Men jag mådde så dåligt, att jag bara kände mig tacksam över att någon ville vara med mig, att jag inte orkade bry mig om vad andra tänkte. Jag hade inte ens kontrollen över min egen kropp. Du kom in i mitt liv på precis rätt ställe. Jag var beroende av att bli omtyckt, att folk skulle fråga hur jag mådde, och att folk skulle kolla att jag levde. Att folk skulle bry sig om mig tjugofyrajävlatimmaromdygnet. Du vägrade inse att jag var djupt deprimerad. När jag till slut fick nog, när jag till slut insåg att jag mådde bättre utan dig, vände du allting emot mig. Du sa, att det var mitt fel att det blev som det blev. Att det var mitt fel att du mådde dåligt. Att jag bara tänkte på mig själv och inte brydde mig om dig.

Förlåt för att jag är hård, men du förstod aldrig hur mycket du stampade på mig. Inget jag gjorde var bra, sminkade jag mig, så var det inte tillräckligt snyggt, klädde jag mig i fina kläder, så var dom inte fina nog. Var jag naken fanns det alltid någonting att klaga på. Jag klarar det inte mer! Det har gått två jävla år, och jag måste få det att försvinna. Nu.. 

ah! det gör så fruktansvärt ont. att ta ett piller och efter någon halvtimme känna en smärta som gör att du inte längre kan stå upp. Det känns som att få en kniv i magen, och att någon vrider om. man ramlar omkull och skriker tills man börjar gråta. Jag hann bli hes innan dom kom med en spruta och satte den i ryggslutet. Några sekunder senare var smärtan över. att man sekunder senare mår så illa att man springer ut och hänger huvudet över toastolen. det kommer inget, man stoppar fingrarna i halsen för att få upp allting, men det funkar inte. man lägger sig ner och försöker att sova, men kan inte för att man är livrädd för att smärtan ska komma tillbaka igen. samma dag dog min farmor.

 du vet inte hur det känns att ta bort ett barn och det borde inte jag heller veta. aldrig, aldrig hade jag trott att du skulle lägga hela skulden på mig! det var tydligen enbart mitt fel att detta hände. det var mitt fel allting, visade det sig, inte sant? det var mitt fel att du åkte iväg till min bästa vän och sökte tröst hos henne när jag behövde dig som mest. Jag räckte inte till.

Jag vill inte träffa dig på ett tag.
"Jag tänker ha människor omkring mig som får mig att må bra", eller hur var det?

"Det är inte konstigt att ingen står ut med dig, till slut kommer du att vara helt ensam om du fortsätter så här! Fattar du inte det själv?"
Nej, det gjorde jag inte. Jag är inte ensam. Det är du som är det.
det spelar ingen roll längre..

Jag blev bara så grymt förbannad på allting förut.


2007
- men du, tack för att du behandlade mig bra -

Hemma

Kom hem i natt. Tänker inte skriva om hur det var nu, det gör jag ikväll.
Viktor ska få i mig mat, jag är deppig och orkar inte laga mat till oss, då gjorde han det i stället.
Bra, eller något.

Ikväll ska jag antagligen vara hemma eller festa i stan med elin och patrik och co. Får väl se.

RSS 2.0