Mannen, myten, legenden - Joakim Thåström.

Oj vad jag har varit off på Thåström fronten det senaste, har varit alldeles för mycket TH (okej, inte för mycket, men jag har inte kunnat koncentrera mig på annat, haha).

Detta läste jag i alla fall idag på hans officiella hemsida:

091021
ny platta, turné och skavlan!

Den 25 november släpps samlingskivan ”BE-BOP-A-LULA HELA JÄVLA DAN!” (Universal Music).
Skivan sammanfattar Thåströms 20 år som soloartist sedan solodebuten 1989.
Detta är första gången det släpps en samling med Thåström där han personligen varit inblandad i urval och utformning. Med i skivans omslag finns en längre intervju med Thåström som är skriven av journalisten Georg Cederskog som arbetar på Dagens Nyheter. I deras samtal berättar Thåström öppenhjärtligt om sin musik, sina texter och sitt liv.

Skivan kommer även att släppas som en box där det medföljer en bonusskiva som heter ”Kompost” samt en DVD med 8 låtar inspelade live på Olympen i Lund 2006. ”Kompost” innehåller 13 st tidigare outgivna låtar och nya versioner av egna låtar. Bland annat en inspelning av Dan Anderssons ”En spelmans jordafärd” och covers på den danska artisten C.V Jörgensens låt ”Indian summer” (med svensk översättning) och på låten ”Repulsiv” av Garbochock. Thåström har under de senaste 10 åren gjort ett antal inspelnings-sessioner där han spelat in nya versioner på sina äldre låtar. Flera av dessa finns med på ”Kompost”.

Det är också klart att Thåström medverkar i TV-programmet Skavlan den 2
7 november där han ska framföra en låt.

 


I alla fall, Thåström ger sig ut på en miniturné i början av 2010 och jag när jag kommer hem ska jag boka biljetter till Göteborg (4e februari). Är det någon som vill följa med mig så är ni välkomna!

Skivan finns som cd här, deluxe här, samt som en samlingsbox.

2010 kommer att bli ett fantastiskt musikår!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0