The show must go on

Läste en artikel i tidningen Cinema, om Terry Gilliams senaste film, som också blev Heath Ledgers sista.

Terry Gilliam är - för mig - mest känd som en av medlemmarna i Monthy Python gänget. Som ni vet är jag ett stort fan av Johnny Depp och jag blev riktigt glad, och förvånad när jag 2002 läste att Depp skulle göra en film tillsammans med Gilliam. The man who killed Don Quijote, som är baserad på en av mina favoritböcker som liten. Tyvärr blev det inget av den filmen p.g.a sjukdom och översvämmningar, som sköljde bort nästan all rekvisita.

MEN, det jag egentligen skulle skriva om var ju filmen The Imaginarium of dr Parnassus.

Handlingen, ifrån wikipedia:
Handlingen startar i nutid, där den odödlige 1000-årige Doktor Parnassus (Christopher Plummer) leder ett resande teatersällskap som erbjuder publiken en chans att bege sig bortom verkligheten med hjälp av en magisk spegel som han har i sin ägo. Bland medlemmarna i gruppen finns den fingerfärdige experten Anton (Andrew Garfield), och dvärgen Percy (Verne Troyer). Parnassus har möjligheten att guida andras fantasier genom en pakt med Djävulen (Tom Waits), som nu kommer för att ta det han förtjänar, nämligen doktorns dotter (Lily Cole). Gruppen, som får sällskap av en mystisk nykomling vid namn Tony (spelad av Ledger, Depp, Law, och Farrell), ger sig av på en resa genom parallella världar för att rädda flickan.

Som ni antagligen hört så dog då Ledger under filminspelningen, och Gilliam ringde då upp Depp och frågade om han vilke ställa upp. Han tackade ja med en gång.
Gilliam visste att en person inte kunde ersätta Ledger, utan ringde därför upp Jude Law och Colin Ferrell, som båda nappade på erbjudandet. De tre var goda vänner med Ledger, och ville inte ha något betalt för sitt arbete, utan pengarna som de tjänade under dagarna gick till Ledgers dotter och resten av hans familj.

En väldigt fin gest tycker jag.

The Imaginarium of dr Parnassus har premiär den 25 December.

Btw, Jag är nu en stolt ägare av Inglorious Bastards!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0