Typsnitt på olika hemsidor.

Tänkte ta upp en grej som folk jag designar bloggar åt ofta nämner. Nämligen typsnitt på hemsidor.

Min favoritfont (och också den fonten som jag valde till min tatuering) heter

och är som sagt min favoritfont. Hade jag kunnat hade jag haft den som rubrik i inläggen. Men det skulle inte fungera eftersom inte alla skulle kunna se den.

Jag ska försöka förklara det lite närmare, utan att bli för teknisk;
Ibland ser man en vacker font på en hemsida och vill ha den i din egna blogg, som rubrik eller något annat. Om ni högerklickar på fonten, så kan ni se att det ibland är en bild som är inlagd. Ida har bland annat så på sina rubriker i sidan.

Varför man gör så är helt enkelt för att fonten ska kunna läsas av alla datorer. För att man ska kunna se ett speciellt typsnitt så måste man ha det installerat på datorn som man sitter vid.

Jag vet att vissa blir lite irriterade på mig när jag säger att man inte kan använda en speciell font, men det är just för detta. Så tänk på det när ni väljer fonter till era bloggar och sånt. Jag har sett att många gillar Jokerman (vilket jag inte kan förstå) och den funkar oftast på äldre datorer, eftersom den var en av standard fonterna för några år sedan.

Tips på bra fonter som alltid funkar på nätet: Georgia (det är den jag har i rubriken), Arial, Verdana, Helvetica, Cambria och Times New Roman.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0